Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo darovali krv

23 Juli 2024
2 min.
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo darovali krv

Akciju dobrovoljnog davanja krvi podržalo je 38 pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Inspektor u Sektoru policije Milan Božić rekao je da su se tradicionalno odazvali akciji davanja krvi, uvažavajući potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu Srpske.

On je naveo da je njemu danas 33. put kako daje krv, što čini već 20 godina.

Božić je naveo da na taj način pripadnici MUP-a Srpske pomažu drugima i promovišu humanost kao jedan od osnovnih postulata u radu policije.

Komandir za bezbjednost saobraćaja Policijske stanice Pale Đorđe Žižović rekao je da je dobrovoljni davalac krvi još od srednje škole i da se današnjem humanom pozivu odazvao 30. put.

Božić i Žižović su pozvali, kako svoje kolege iz MUP-a Republike Srpske, tako i druge građane, da daruju krv, jer ona uvijek nekome treba, a spasava se i nečiji život.

Šef Službe za transfuziologiju u Bolnici “Srbija” Jelena Stojanović Lukić rekla je da je ovo redovna akcija koja se organizuje svake godine, a mnogo znači u ljetnom periodu kada se zalihe krvi više troše.

Prema njenim riječima, zbog ovih vremenskih uslova, velike vrućine, nešto je manji broj dobrovoljnih davalaca koji su prošli ljekarski pregled.

“Imali smo u proteklom periodu veliku potrošnju nulte negativne krvne grupe, a današnjom akcijom ćemo uspjeti da nadoknadimo sve naše rezerve i da održimo ovakvo stanje, gdje pacijent nikada nije čekao”, istakla je Lukićeva.

SRNA

Povezani članci

U Sokocu i Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje Dana Treće sarajevske pješadijske brigade

Dan Treće sarajevske pješadijske brigade biće obilježen sutra u Sokocu i u Istočnom Starom Gradu, saopšteno je iz Boračke organizacije Istočnog Novog Sarajeva. U Crkvi Svete Petke na Sokocu u 9.00 časova biće služena liturgija, a u 10.00 časova parastos, te položeni vijenci na Srpskom vojničkom spomen-groblju Novi Zejtinlik za poginule i umrle borce Treće […]

Danas sastanak Popovića sa Jugovićem i Škipinom

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović sastaće se danas na Palama sa načelnikom opštine Boškom Jugovićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Srpske Damjanom Škipinom. Sastanak je za zakazan za 10.00 časova u opštini Pale. Popović će danas na Palama učestvovati na naučnoj tribini “Pale – prijestonica Srpske”.