Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Produžen pritvor Berilu, Milišićevoj i Mulaosmanoviću

05 Septembar 2024
1 min.
Produžen pritvor Berilu, Milišićevoj i Mulaosmanoviću

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za još dva mjeseca načelniku federalne opštine Trnovo Ibri Berilu, Nađi Milišić i Adisu Mulaosmanoviću u predmetu koji se odnosi na sistemsku korupciju u sektoru gradnje i pranje novca.


Pritvor je osumnjičenima produžen na prijedlog kantonalnog tužioca zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Berilo, Milišićeva i Mulaosmanović uhapšeni su početkom avgusta u okviru akcije “Incitat”, a osumnjičeni su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela.

Načelnik opštine Trnovo je osumnjičen i za zloupotrebu položaja i ovlaštenja i pranje novca.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Nemjerljiva važnost očuvanja nacionalnog jedinstva i ideala

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac čestitao je građanima Republike Srpske i Srbije, kao i svim Srbima širom svijeta 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i poručio da taj dan podsjeća na nemjerljivu važnost očuvanja nacionalnog jedinstva i slobode, najsvetijih ideala srpskog naroda. “Ovaj praznik obilježavamo u znak sjećanja na proboj […]

Danas oblačno sa padavinama, na planinama snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti pretežno oblačno, ponegdje sa kišom, na planinama sa snijegom. Najviša temperatura vazduha iznosiće od 16 do 22 stepena Celzijusova. Na sjeverozapadu su moguće i obilnije padavine, a uveče i u noći na nedjelju kiša će jačati, kao i vjetar, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. […]