Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Tadić o odluci Ustravnog suda BiH: Spremni su da zapale i svoju kuću, samo da gori kuća Republike Srpske

11 Juli 2024
1 min.
Tadić o odluci Ustravnog suda BiH: Spremni su da zapale i svoju kuću, samo da gori kuća Republike Srpske

Pravnik Ognjen Tadić rekao je da odluke krnjeg Ustavnog suda BiH o neustavnosti odluke Vlade Srpske o prodaji nepokretnosti na Jahorini i Vlade FBiH o promjeni namjene šumskog zemljišta, pokazuju da su politički faktori iz FBiH spremni i svoju kuću da zapale samo da gori kuća Republike Srpske.

“Predmetne odluke nisu sporne samo sa stanovišta nepoštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ometanja entiteta u korišćenju njihove imovine, nego vrlo jasno pokazuju da su politički faktori iz FBiH, koji imaju ratne ciljeve iz vremena kada je jedan od sudija bio vršilac dužnosti predsjednika SDA, spremni i svoju kuću da zapale, samo da gori kuća Republike Srpske”, rekao je Tadić.

On je istakao da je to jedino objašnjenje da je, uprkos tome što su imali dogovore sa strancima, donijeli odluke koje te dogovore suspenduju.

Krnji Ustavni sud BiH utvrdio je da odluka Vlade FBiH o promjeni namjene šumskog zemljišta i njegovom privremenom korištenju u druge namjene nije u skladu s Ustavom BiH, a do istog zaključka je došao i kada je riječ o prodaji nekretnina na Jahorini u Republici Srpskoj, navodeći da je riječ o “državnoj imovini”.

SRNA

Povezani članci

Zemljotres pogodio BiH: Osjetio se u Crnoj Gori i Hrvatskoj

Zemljotres magnitude 3,3 stepena Rihterove skale zatresao je večeras Bosnu i Hercegovinu. Prema preliminarnim podacima Evropsko – mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), epicentar potresa je bio 29 kilometara sjeveroistočno od Bileće, prenosi Klix. Podrhtavanje tla se osjetilo i u susjednoj Crnoj Gori, a građani javljaju da se osjetio i u susjednoj Hrvatskoj. Potresi ovog intenziteta obično […]

Bubić: Sud BiH odgodio pretres protiv predsjednika Srpske za 18. septembar

Goran Bubić, advokat predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, izjavio je Srni da je Sud BiH zbog obaveza predsjedika Republike uvažio zahtjev odbrane i pretres koji je zakazan za 11. septembar odgodio za 18. septembar. Na posljednjem ročištu 28. avgusta sudija Sena Uzunović pročitala je prijedloge narednih i rekla da je planirano da budu održane 11. […]