Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici “Srbija”

15 Juli 2024
2 min.
Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici “Srbija”

Odjeljenje ginekologije i akušerstva Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu od danas je bogatije za još jednog specijalistu, doktora Vladimira Radovića.

Radović je završio Medicinski fakultet u Foči Univerziteta u Istočnom Sarajevu 2014. godine. U bolnici “Srbija” zaposlen je od 2019. godine kada je i upisao specijalističke studije iz ginekologije i akušerstva na Medicinskom fakultetu u Foči Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Za vrijeme specijalističkih studija radio je i edukovao se u matičnoj ustanovi, kao i u Univerzitetskoj Bolnici u Foči, a najveći dio specijalizacije proveo je na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije, kao i u GAK Narodni front. Radović je redovno posjećivao stručne sastanke i bio učesnik velikog broja edukacija, saopšteno je iz Bolnice “Srbija”

„Smatram da je biti doktor jedan od najhumanijih i najplemenitijih poziva. Posebno me raduje činjenica da sam u mogućnosti da pomažem ljudima i da ću kroz ovaj poziv sigurno pomoći velikom broju žena u donošenju novih života na ovaj svijet“, istakao je Radović.

Kaže da mu je drago da se konačno vratio u matičnu ustanovu gdje će moći da se i dalje usavršava uz svoje radne kolege, kao i da prenese svoje znanje i vještine na mlađe kolege specijalizante u ovoj bolnici.

Direktor Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija naglasio je da je u proteklih pet godina u Bolnici „Srbija“ raspisan veliki broj specijalizacija, odnosno 43.

“Radović prvi je od specijalizanata koji je završio specijalističke studije i vratio se u našu bolnicu kao specijalista ginekologije i akušerstva. Drago mi je što već imamo rezultate raspisivanja specijalizacija i što je i naš trud kao i trud mladih specijalizanata konačno vidljiv. “, istakao je Šešlija.

On kaže da je nakon određenog perioda proces obnavljanja kadra konačno počeo.

„U svakoj narednoj godini očekujemo da se i drugi specijalizanti vrate sa specijalizacija i tako će se broj naših ljekara iz godine u godinu povećati“, poručio je Šešlija.

Povezani članci

Škipina pozvao Kojića na TV duel

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ u Palama zavnično je započeo izbornu kampanju za lokalne izbore simboličnim postavljanjem prvog plakata na gradskom šetalištu. Građanima su se obratili kandidat za načelnika Pala Damjan Škipina kao i predstavnici koalicionih partnera, Demokratskog Narodnog Saveza (DNS), Republičke stranke Srpske (RSS), Ujedinjene Srpske (US) i Pokreta osnivanja Kneževine Srpske (POKS), sa kojima […]

SDS predstavio kandidate u Istočnoj Ilidži

Opštinski odbor SDS-a Istočna Ilidža ozvačinio je večeras početak predizborne kampanje predstavljanjem kandidata za načelnika opštine i odbornike u opštinskoj skupštini. Kandidat za načelnika Istočne Ilidže Marinko Božović pozvao je sve koji učestvuju u izbornoj kampanji u ovoj opštini, ali i u cijeloj Republici Srpskoj, da se koriste fer aktivnostima kojima će predstaviti političku borbu […]