Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

I.N.Sarajevo i I.Ilidža: U srednje škole upisano oko 350 učenika

26 Avgust 2024
2 min.
I.N.Sarajevo i I.Ilidža: U srednje škole upisano oko 350 učenika

U Srednju školu “28. juni” u Istočnom Novom Sarajevu u prve razrede u školskoj 2024/2025. godini upisano je oko 190 učenika, što je povećanje u odnosu na raniji period, dok je Srednjoškolski centar “Istočna Ilidža” sa upisanih 160 učenika registrovao blagi pad.

Direktor Srednje škole “28. juni” Boris Brajović izjavio je Srni da je veoma zadovoljan brojem upisanih učenika s obzirom na to da je proteklih godina upisivano od 160 do 170 učenika.

Prema njegovim riječima, ove godine vladala je velika zainteresovanost za struke i zanimanja četvrtog stepena, najviše za zanimanje tehničar informacionih tehnologija i tehničar računarstva i programiranja.

“Interesovanje vlada i za trogodišnje smjerove – kuvar i konobar, ali i za bravar-zavarivač”, naveo je Brajović.

Direktor Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” Branka Kovačević izjavila je da je 160 učenika upisano u sedam odjeljenja u četiri struke – opšti i društveno-jezički smjer gimnazije, smjerovi za poslovno-pravne i ekonomske, farmaceutske i medicinske tehničare, kao i smjerovi muzički saradnik-teoretičar i muzički izvođač.

Kovačevićeva je rekla da je blagi pad upisanih učenika trend koji je nekoliko posljednjih godina prisutan u Republici Srpskoj, ali i cijeloj BiH.

Prema njegovim riječima, i u ovoj obrazovnoj ustanovi sve je spremno za početak nove školske godine.

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj nastava u novoj školskoj godini počinje u ponedjeljak, 2. septembra.

SRNA

Povezani članci

Vujičić: Obustavićemo radove na svakom milimetru zemlje u Srpskoj

Blokirani su radovi na proširenju sarajevskog aerodroma na teritoriju Republike Srpske u opštini Istočna Ilidža i biće obustavljeni na svakom milimetru zemlje u Srpskoj, izjavio je Srni poslanik Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić. “Prema mojim informacijama, investitor Aerodrom Sarajevo ušao je sa radovima 50 metara u teritoriju Republike Srpske, ali su blokirani i […]

Sarajevski aerodrom uzurpirao više od 22.000 metara kvadratnih imovine Srpske; Inspektori na terenu (VIDEO)

Građevinski inspektori, geometri i rukovodioci svih relevantnih republičkih institucija danas na terenu u Istočnoj Ilidži, gdje je sarajevski aerodrom započeo radove na proširenju aerodromskog kompleksa. Konstantovali su da je federalni investitor “zagazio” duboko u teritoriju Republike Srpske. Na 25 katastarskih čestica uzurpirali su više od 22.000 metara kvadratnih imovine Srpske. Granica je precizirana i obilježena. […]