Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Košarac sa rukovodstvom Trnova o implementaciji projekata iz oblasti turizma

23 Avgust 2024
2 min.
Košarac sa rukovodstvom Trnova o implementaciji projekata iz oblasti turizma

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac održao je danas u Trnovu radni sastanak sa načelnikom Dragomirom Gagovićem i rukovodstvom ove opštine o implementaciji ekoloških i projekata iz oblasti turizma.


Košarac je naveo da je Trnovo juključeno u projekat uticaja klimatskih promjena na turističke destinacije, koji je nedavno predstavljen na Jahorini, a za čiju realizaciju je obezbijeđeno 1,2 miliona dolara.

“Razgovarali smo i o mogućnostima realizacije projekata iz sektora poljoprivrede, koje implementiramo u saradnji sa UN FAO”, napisao je Košarac na “Instagramu”.

On je rekao da je danas dogovoreno da se opštine Trnovo i Pale, u okviru IPA tri programa prekogranične saradnje, povežu sa opštinom Čajetina u Srbiji u projektima koji se odnose na turizam, fokusirajući se na edukaciju i zapošljavanje turističkih radnika, te turističke proizvode.

“Razmotrili smo i mogućnosti da se opština Trnovo uključi u projekte koji se odnose na uticaj klimatskih promjena na poplave i požare, aplicirajući za sredstva GCF-a i GEF-a”, rekao je Košarac.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o osnivanju Regionalnog centra za cikloturizam na području opštine Trnovo, a nosioci ovog projekta biće opština Trnovo i Biciklistički savez Republike Srpske.

“Ovo je izuzetno važan projekat za jačanje i promociju turističkih kapaciteta Trnova, Jahorine i Treskavice. Ohrabruje me opredjeljenje rukovodstva opštine da aktivno radimo na realizaciji dogovorenih projekata, na korist svih stanovnika Trnova”, naveo je Košarac.

SRNA

Povezani članci

Otvoren Drugi simpozijum Društva doktora medicine Srpske

 Drugi simpozijum Društva doktora medicine Republike Srpske otvoren je danas u Ističnom Sarajevu uz učešće eminentnih stručnjaci iz različitih oblasti. Izaslanik predsjednika Republike Srpske LJubiša Ćosić otvorio je skup i istakao da treba nastojati zadržati medicinski kadar i naći način da im se povećaju primanja, te nastaviti sa poboljšanjem uslova u zdravstvu što je već […]

Šešlija: Zahvaljujući novom objektu i ulaganjima postignuti dobri rezultati

Direktor Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija rekao je da su zahvaljujući novom objektu i ulaganjima u tu zdravstvenu ustanovu postignuti reprezentativni rezultati. Šešlija je na Drugom simpozijumu Društva doktora medicine Republike Srpske u Istočnom Sarajevu rekao da je za tu ustanovu velika čast i zadovoljstvo da na jednom mjestu okupi eminentne stručnjaka iz […]