Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Palama počinju “Gospojinske svečanosti”

23 Avgust 2024
2 min.
U Palama počinju “Gospojinske svečanosti”

U Palama će danas početi manifestacija “Gospojinske svečanosti” tokom koje će biti održana brojna kulturna i sportska dešavanja, povodom Dana i krsne slave opštine – Uspenja Presvete Bogorodice.

Prvog dana manifestacije, na Studentskom trgu od 18.00 časova biće održan Festival zanatskog piva, a od 21.00 čas na istom mjestu nastupiće grupa “Van Gog”, saopšteno je iz Opštinske uprave.

U centru Pala sutra će od 16.00 časova biti održan ulični ljetni biatlon, a od 21.00 čas koncert pjevača Jovana Perišića na Studentskom trgu.

Memorijalni turnir u odbojci “Veselinka Slijepčević Obradović” planiran je za nedjelju, 25. avgusta u 12.00 časova u sportskoj dvorani “Peki”.

Istog dana biće održan i turnir “Trojka iz bloka” u parku pored Osnovne škole “Pale” od 17.00 časova, a za 18.00 časova u Kulturnom centru planirana je promocija knjige “U tvojim zjenicama je snaga moja” autora Koviljke Gavrilović.

U Kulturnom centru Pale u ponedjeljak, 26. avgusta, u 20.00 časova biće promovisan Turistički film o Palama u režiji Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo.

Istog dana u Podgrabu počeće turnir u malom fudbalu “Ranko Cicović” koji će trajati do 1. septembra.

Svečana akademija biće održana 27. avgusta u 18.00 časova u Kulturnom centru Pale.

Na Dan slave Uspenja Presvete Bogorodice, u srijedu, 28. avgusta, u 9.00 časova biće služena liturgija u crkvi posvećenoj ovom Bogorodičnom prazniku, nakon čega će u 10.30 časova uslijediti litija i defile ulicama Pala.

Polaganje vijenaca na Centralnom spomen-obilježju planirano je za 11.00 časova, a u 16.00 časova je lomljenje slavskog kolača i slavski ručak u svadbenom salonu “Stanišić”.

Utakmica između košarkaških klubova “Jahorina” i “Crvena zvezda” biće održana isti dan od 18.00 časova u sportskoj dvorani “Peki” u Palama. 

SRNA

Povezani članci

Sarajevski aerodrom uzurpirao više od 22.000 metara kvadratnih imovine Srpske; Inspektori na terenu (VIDEO)

Građevinski inspektori, geometri i rukovodioci svih relevantnih republičkih institucija danas na terenu u Istočnoj Ilidži, gdje je sarajevski aerodrom započeo radove na proširenju aerodromskog kompleksa. Konstantovali su da je federalni investitor “zagazio” duboko u teritoriju Republike Srpske. Na 25 katastarskih čestica uzurpirali su više od 22.000 metara kvadratnih imovine Srpske. Granica je precizirana i obilježena. […]

Otvoren Drugi simpozijum Društva doktora medicine Srpske

Drugi simpozijum Društva doktora medicine Republike Srpske otvoren je danas u Ističnom Sarajevu uz učešće eminentnih stručnjaci iz različitih oblasti. Izaslanik predsjednika Republike Srpske Ljubiša Ćosić otvorio je skup i istakao da treba nastojati zadržati medicinski kadar i naći način da im se povećaju primanja, te nastaviti sa poboljšanjem uslova u zdravstvu što je već […]